Software Gratuit Module Automat Programabil TPS – Soft Free Automatizari

Software Gratuit Module Automat Programabil TPS - Soft Free Automatizari

Module Code - Software Gratuit Automat Programabil TPS

Pentru a face mai usoara dezvoltarea de Software pentru Automatizari, va punem la dispozitie, de la distribuitorul nostru de Module Programabile IoT, o serie de aplicatii si software gratuit.

Code-urile sursa sunt destinate modulelor functionale care pot alcatui un automat programabil TPS si se pot deschide in Tibbo IDE (mediul de dezvoltare gratuit de la Tibbo). Descrierea TIDE aici.

Vedeti aici modulele functionale intrari/iesiri Tibbits.

Vedeti aici prezentare Automat Programabil TPS.

Vedeti aici toate produsele Automat Programabil BASIC/C.

Vedeti aici despre producator.

Vedeti mai jos lista de aplicatii sau code sursa demonstrativ.

Aplicația de control a aerului condiționat in cladiri, bazată pe TPS - Software Gratuit Automatizari

Detalii...

Aplicația vă permite să gestionați aparatele de aer condiționat tradiționale, controlate prin telecomenzi în infraroșu.

Concepută pentru spatii de birou, aplicația urmareste luminozitatea ambientală (măsurată de Tibbit # 28) pentru a determina dacă aircon-ul ar trebui să funcționeze sau nu.

A doua funcție efectuată de aplicație este măsurarea temperaturii ambientului. Multe sisteme aircon, în special cele vechi, executa defectuos monitorizarea si controlul temperaturii reale din cameră. Această aplicație activează și dezactivează funcția de aer condiționat bazându-se pe datele de la sonda de temperatură. Feedback-ul temperaturii reale înseamnă un mediu de lucru mai confortabil și facturi reduse la electricitate.

Aplicația vă permite să "invațați" comenzile IR ale telecomenzii dvs. (acest lucru se realizează prin utilizarea Tibbit #26 și Tibbit # 27), astfel încât să o puteți folosi cu o mare varietate de sisteme aircon existente.

Demo pentru libraria MQTT
Detalii...

Acesta este proiectul demo pentru biblioteca MQTT din Tibbo. Proiectul demonstrează cât de ușor este să creați aplicații sofisticate în rețea, în Tibbo BASIC și Tibbo C. Codul este extrem de simplu și ușor de înțeles.

Utilizați această aplicație și modificați-o pentru proiectele dvs. IoT bazate pe MQTT.

Aplicația Demo oficială pentru TPS
Detalii...

Acesta este proiectul oficial demo pentru automatele programabile TPS Tibbo. Functioneaza cu TPS2, TPS2L și TPS3. Aplicația vă permite să controlați intrarile si iesirile precum și porturile seriale ale plăcilor TPP2 și TPP3.

Aplicație de testare pentru senzori 1-Wire
Detalii...

Acest proiect demonstrativ arată modul de utilizare a firmware-ului modificat pentru PIC cu scopul de a decoda citirile senzorilor 1-Wire.

Aplicație de testare pentru modulul ADC (# 13) și modulul DAC (# 14)
Detalii...

Ambele module sunt testate în același proiect. DAC-ul produce tensiuni presetate și ADC-ul le măsoară.

Aplicație de testare pentru modulul PWM (# 16, # 17) și coprocesorul PIC (# 31)
Detalii...

Modulele # 16, # 17 și # 31 se bazează pe microcontrolerul PIC16F1824 și acest proiect este conceput pentru a vă ajuta să testați toate cele trei dispozitive.
Modulele # 16, # 17 și # 31 pot funcționa toate ca dispozitive PWM cu 3 canale.
În plus, Tibitul # 31 oferă funcționalități suplimentare - toate cele patru linii IO pot funcționa ca intrări ADC 0-5V și două dintre liniile sale pot funcționa ca linii UART RX și TX. În cele din urmă, toate cele patru linii ale tibit-ului # 31 pot fi utilizate ca linii de I / O de uz general.
Proiectul oferă mai multe moduri de execuție ce vă permit să testați toate funcționalitățile de mai sus.

Aplicație de testare pentru măsurarea temperaturii cu senzor RTD pentru tibit-ul (# 22) - Soft Free
Detalii...

Acest proiect demonstrativ arată cum se utilizează firmware-ul modificat PIC pentru a realiza o interfața cu senzori de platină RTD în gama de 100 până la 1000 Ohm.

Aplicație de testare pentru comenzi IR folosind Tibbit-ul (# 26)
Detalii...

Tibbit-ul # 26 înregistrează și redă comenzile infraroșii ale telecomenzilor IR convenționale. Acest proiect demonstrează înregistrarea și redarea unei comenzi în infraroșu.

Aplicații de testare pentru senzorii Tibbit (# 28, # 29, # 30, # 35, # 36)
Detalii...

Aceasta este o colecție de proiecte pentru testarea senzorilor Tibbits: senzor de lumină ambientală (# 28), senzor de temperatură ambientală (# 29), umiditate și temperatură ambientală (# 30), senzor de presiune atmosferică (# 35) și accelerometru cu 3 axe (# 36).

Aplicație de testare pentru potențiometru digital Tibbits (# 40-1 ... 4)
Detalii...

Modulele de potențiometru digital se bazează pe MCP4561 digital POT IC de la Microchip. Tibbo livrează patru versiuni Tibbit în valoare de 5Kohm, 10KOhm, 50KOhm și 100kohm. Acest proiect oferă o modalitate simplă de a testa aceste module, precum și de a calibra măsurătorile.

Aplicație de testare pentru extensia de port pe 8 biți Tibbit (# 41)
Detalii...

Tibbit-ul # 41 se bazează pe circuitul de extindere de port pe 8 biți MCP23008 de la Microchip. Tibbit-ul adaugă 8 linii I / O la TPS. Această aplicație demonstrează diverse tehnici de lucru cu Tibbit-ul # 41.

Aplicație de testare pentru modulul RTC și NVRAM (# 42)
Detalii...

Acest Tibbit se bazează pe IC-ul DS3234 de la Maxim. DS3234 este un RTC de înaltă precizie, compensat cu temperatura, cu memorie nevolatilă. Această aplicație demonstrează utilizarea funcției Tibbit-ului # 42 pentru pastrarea precisă a timpului și a alarmei (întreruperi generate la ore prestabilite). Aplicația arată, de asemenea, modul de stocare a datelor în memoria nevolatilă a IC.

Aplicație de testare pentru Tibbit-ul ADC de 16 biți (# 52)
Detalii...

ADC de înaltă precizie cu alimentare inclusă și zgomot redus.

Aplicație de testare pentru Tibbit-ul ADC 4-20mA (# 53)
Detalii...

Acest Tibbit ADC folosește ca receptor de curent RCV420 și un convertor analog-digital ADC1100 de 16 biți cu o precizie de 15 biți.

Aplicație de testare pentru Tibbit-ul FPGA (# 57) în configurarea inteligentă a controlerului LED - Soft Free
Detalii...

Tibbit-ul # 57 se bazează pe FPGA ICE5LP2K-SWG36ITR50 de la Lattice Semiconductor. Acest FPGA este potrivit pentru un număr mare de proiecte. Un astfel de proiect este controlerul inteligent cu LED. În configurarea inteligentă a LED-urilor, Tibbit-ul # 57 poate controla un șir de LED-uri SK6812RGBW. Dispozitivele SK6812RGBW includ un mic IC care comandă patru emițătoare de lumină, cu culori roșii, verzi, albastre și albe. Fiecare dintre sursele de culoare poate fi setată la unul din cele 256 de niveluri de luminozitate. Această aplicație demonstrează controlul unui șir de până la 2048 de LED-uri inteligente.

Controlul afișării caracterelor
Detalii...

În mod tradițional, pentru a controla un afișaj de caractere, trebuie să alocăm un port I / O pentru a gestiona această operație. Am realizat un program demo simplu pentru a arăta cum să folosim Tibbit-ul # 41 (extender de port pe 8 biți) pentru a controla afișarea caracterelor si pentru a salva numărul de intrări / ieșiri folosite.

Demo TPS2L LCD cu tastatură - Software Gratuit Automatizari

Detalii...

Acesta este un demo simplu legat de modul de lucru cu LCD și tastatura de pe TPS2L.

Demonstrație aplicație de tip terminal
Detalii...

Această aplicație utilizează EM1000-TEV și funcționează ca terminal de colectare a datelor de acces in functie de timp. ID-urile utilizate pentru acces sunt introduse folosind tastatura, deși acest lucru poate fi ușor schimbat folosind un cititor de carduri.

Demo pentru Libraria Wln - Soft Free
Detalii...

Demo pentru Libraria Wln (wireless LAN)

Demo pentru Libraria DHCP
Detalii...

Acest demo conține patru proiecte demonstrative separate, care corespund celor descrise în documentația bibliotecii DHCP.

Demo pentru Libraria STG (Setări)
Detalii...

Acest demo conține patru proiecte demo separate, care corespund celor descrise în documentația bibliotecii WLN (Asocierea Wi-Fi).

Aplicație de testare pentru Libraria AggreGate (AGG)
Detalii...

Aceasta este aplicația de test descrisă în documentația librariei AggreGate. Arhiva ZIP pe care o descărcați conține șapte proiecte separate, care corespund celor șapte pași de creare a aplicației (așa cum este relatat de documentație).

Controlul unui dezumidificator - Software Gratuit Automatizari
Detalii...

Această aplicație este descrisă în postul nostru intitulat "Controlul dezumidificatorului 3M cu automatul programabil TPS".

Demo controler relee
Detalii...

Această aplicație demo permite controlul la distanță al releelor ​​de pe dispozitivul TPS prin intermediul dispozitivelor Android.

Demo PPPoE
Detalii...

Această aplicație demo conține minimul de cod necesar pentru a demonstra obiectul PPPoE. Cu aceasta, dispozitivul Tibbo programabil ar trebui să poată conecta un modem ADSL și să obțină o conexiune la Internet.

Blinker LED
Detalii...

Acesta este unul dintre cele mai simple demo-uri de la Tibbo BASIC. LED-ul roșu clipește de 3 ori atunci când apăsați butonul. În toate celelalte cazuri LED-ul este verde. De asemenea, la pornire, LED-urile verde și roșu clipesc împreună de 3 ori.

Controlul LED (comanda Inband)
Detalii...

Această demonstrație arată cât de simpla este implementarea comenzilor inband. Folosind caracterele $ și % ca delimitatori, puteți controla LED-urile dispozitivului dvs. cu o conexiune telnet și, de asemenea, puteți transfera date.

Libraria CRC-16
Detalii...

CRC este un tip de funcție hash utilizată pentru a produce o sumă de control a unui număr mic, fix de biți, pentru verificarea unui bloc de date, cum ar fi un pachet de trafic de rețea sau un bloc al unui fișier de computer. Suma de control este utilizată pentru a detecta erorile de transmisie sau stocare.

Tastatură pentru Telefon mobil
Detalii...

Acest proiect implementează introducerea de text ca și cel telefonic, utilizând o tastatură, incluzând un comportament special pentru apăsările lungi ale tastelor și schimbarea modurilor alfabetice și numerice.

Ping
Detalii...

Această funcție este utilă pentru a verifica dacă un server este sau nu disponibil în rețea. Acest lucru nu este neapărat același dispozitiv cu care aplicația dvs. încearcă să comunice; de exemplu, poate doriți doar să verificați că un anumit router este functional. Sau poate doriți ca aplicația dvs. să scaneze mai multe adrese IP și să emită o alertă dacă oricare dintre ele dispare din rețea.

Controlul accesului bazat pe IP
Detalii...

Această demonstrație de control al accesului utilizează o tabelă de IP-uri pentru a determina dacă este permisă o conexiune. Conexiunile care nu sunt permise sunt inchise, o modalitate ușoară, dar eficientă de a face ca DS să fie selectiv inaccesibil.

Test de anduranta pentru KLM610
Detalii...

Acesta este un mic program pe care l-am dezvoltat in-house pentru a testa dispozitivele noastre KLM610. Se trimite continuu un șir de comandă de câte ori este nevoie și apoi se măsoară cât durează pana KLM610 răspunde. Dacă KLM610 nu răspunde la timp, soneria emite un semnal sonor.

Server simplu
Detalii...

Acest proiect implementează cel mai simplu "server de dispozitive seriale" posibil. Există o singură conexiune TCP. Odată ce această conexiune este stabilită, orice este recepționat prin TCP este trimis prin portul serial și invers.

Server TCP
Detalii...

O implementare simplă a serverului TCP. Această demonstrație utilizează toate cele 16 socket-uri și trimite un mesaj de întâmpinare când se face o conexiune.

EEPROM și fișier de resurse
Detalii...

Această aplicatie arată cum funcționează memoria FLASH și memoria EEPROM. Acestea sunt cele două locuri folosite pentru stocarea permanentă a datelor.

Modbus Energy Meter
Detalii...

Acesta este un demo realizat rapid pentru a permite accesul în rețea la multimetrul multifuncțional CAPTECH PM390.

DNS demo
Detalii...

Acesta este un cod destul de complex, reutilizabil. Permite dispozitivului să primeasca o adresă IP dinamică de la un server DHCP și să înregistreze un nume de dispozitiv la server.

Client FTP - V2
Detalii...

Această aplicație transformă un dispozitiv Tibbo într-un client FTP. Acest lucru vă permite să publicați direct datele de pe un server web extern. Acesta a fost inițial dezvoltat de Carlo Tauraso pentru a interconecta un DS202 cu o stație meteo profesională WS2300 și trimite datele senzorului stației către un server FTP.

Modbus Converter - Software Gratuit Automatizari

Detalii...

Acesta este un demo între Modbus / ASCII / RTU și MODBUS / TCPIP. Portul serial este conectat la un dispozitiv Modbus / ASCII sau MODBUS / RTU, în timp ce portul Ethernet este conectat la server. Comenzile sunt trimise de la server prin Ethernet, iar dispozitivul slave le primește după ce au fost convertite.

Formular HTML
Detalii...

Acest proiect implementează un simplu formular de autentificare HTML. Introduceți un nume de utilizator și o parolă în /index.html, apoi faceți clic pe login. Rezultatul este afișat pe următoarea pagină HTML (/login.html).

LED și server Web
Detalii...

Acest program creeaza o pagină web simplă pe dispozitiv, cu un formular care este utilizat pentru a controla LED-urile dispozitivului. Formularul poate fi utilizat pentru activarea fiecăruia dintre cele două LED-uri și, de asemenea, pentru introducerea unei secvențe complexe de blitz-uri LED. După introducerea unei secvențe complexe și trimiterea formularului, secvența poate fi redată apăsând butonul de pe dispozitiv.

Client SNTP (Internet Time)
Detalii...

Acest proiect va arată cum să obțineți ora curentă de la un server SNTP (Simple Network Time Protocol). De asemenea, include demo-ul DNS, deoarece adresa IP a serverelor SNTP se poate schimba din când în când.

Afișaj cu LED realizat cu obiect SSI
Detalii...

Această aplicație arată modul de utilizare a obiectului SSI pentru a comunica cu un IC MAX7219 cu un afisaj cu 8 cifre LED.

Vedeti in magazinul nostru online toate modulele si produsele Tibbo pe care le distribuim.