Automate Programabile BASIC/C

Modulele programabile Tibbo se impart, din punct de vedere al sistemului de operare, in doua categorii: cu sistem de operare TiOS sau cu sistem de operare Linux.

Sistemul de operare embedded TiOS este excelent pentru dezvoltarea de aplicatii de automatizari care nu necesita un hardware complex sau protocoale de comunicatie diferite de cele continute in librariile open source (TCP, UDP, HTTP, serial, etc), acestea fiind motivele pentru care dezvoltarea unui produs bazat pe el se face intr-un timp foarte scurt. Limbajul de programare este Tibbo Basic sau Tibbo C, care sunt seturi particulare derivate din limbajele Basic sau C. Mediul de dezvoltare este Tibbo IDE (TIDE) iar functionalitatea specifica modulelor hardware (Tibbits, etc) este implementata folosind Tibbo Objects in Tibbo Basic/C.

Sistemul de operare Linux este mult mai puternic si extensibil fata de TiOS. Este potrivit pentru dezvoltarea de aplicatii multimedia, cu trafic intens de date. Dezvoltarea poate sa dureze mai mult, insa aplicatiile pot fi mult mai complexe si se pot folosi librarii de la alti producatori. Ca limbaj de programare se poate folosi orice limbaj disponibil pentru Linux. Mediul de dezvoltare poate fi orice suporta limbajul de programare ales. Functionalitatea specifica dispozitivelor Tibbo este disponibila ca module si librarii in Node.js si C/C++.

Amandoua sistemele suporta executie de cod de la distanta (remote code execution).

Amandoua sistemele pot fi conectate la platforma AggreGate: folosind AggreGate Agent implementat ca librarie Tibbo Basic pentru TiOS si folosind AggreGate Agent si Embedded AggreGate Server pentru Linux.

Mai multe detalii vedeti in categoria Automate Programabile BASIC/C.