Sistem monitorizare temperatura si umiditate ELF-LOGNET

Sistem Monitorizare Temperatura si Umiditate ELF-LOGNET

Monitorizare Temperatura si Umiditate de la Distanta

Monitorizare Temperatura si Umiditate de la Distanta

Sistemul de Monitorizare Temperatura si Umiditate de la Distanta ELF-LOGNET are ca element principal un modul Ethernet cu WEB Server integrat ELF-UTMON, conectat prin cablu UTP la reteaua locala.

ELF-UTMON (vezi descriere aici) comunica cu maxim 8 interfete WiFi de tip ELF-WIFIAZ si citeste la interval de 10minute valorile de temperatura si umiditate de la senzorii AZ88395. Valorile citite se salveaza la 10minute in memoria FLASH care nu se sterge nici la deconectarea alimentarii. Memoria pastreaza date pentru ultimele 4 luni. La inceperea unei luni noi se sterge luna cea mai veche din memorie. Memoria poate fi tiparita in raport folosind interfata WEB si alegind saptamina dorita.

Vedeti aici descrierea senzorilor de temperatura si umiditate folositi.

Pentru o solutie cu salvare in Cloud, vedeti acest sistem de monitorizare temperatura si umiditate.

Modulul se conecteaza la reteaua Ethernet 10/100MBs prin cablu si se alimenteaza cu 12V.
ELF-UTMON include un ceas de timp real care se actualizeaza automat, la pornire, prin intermediul unui server de timp prin SNTP. La pierderea alimentarii, ceasul se mentine prin sursa interna de rezerva pentru o durata de maxim 5zile.

ELF-UTMON trimite Alerte Email la depasirea pragurilor prestabilite pentru temperatura si umiditate. Se trimite email si la revenirea valorilor in intervalul permis.

Se trimite email si cu ocazia urmatoarelor evenimente:
- la pornire,
- in cazul in care se pierde conexiunea cu Internetul,
- in cazul in care nu se poate stabili conexiunea cu interfata WiFi ELF-WIFIAZ,
- in cazul in care s-a pierdut conexiunea intre logger AZ88395 si interfata WiFi ELF-WIFIAZ si loggerul are bateria descarcata.

Functia email este implementata pentru conexiune PLAIN TEXT cu parola fara encriptare. Nu sint suportate conexiunile encriptate SSL. Se trimite mail pe portul 25.
Exemple de servere de email care accepta conditia de mai sus sunt: smtp2go.com, rdslink.ro

Mai multe detalii despre senzorii folositi gasiti aici.

 

Interfata WEB a ELF-UTMON are o functie dubla:
- permite configurarea parametrilor de functionare pentru dispozitiv
- afiseaza o pagina de monitorizare temperatura si umiditate si afiseaza valorile primite de la 8 senzori de temperatura si umiditate, si situatia erorilor de comunicatie, respectiv alarme .

Pentru a obtine informatia asupra evolutiei temperaturii, poate fi consultat tab-ul Grafic 1-4 sai Grafic 5-8 care afiseaza valorile primite de la 4 senzori,  in ultimele 10 ore, inregistrate la un interval de 10 minute (6 puncte afisate intr-un interval de o ora).

In pagina Limite Alarma se introduc valorile limita maxima si minima pentru monitorizare temperatura si umiditate.
Parametrul HisterezisTemp, respectiv HisterezisRH reprezinta valori de garda in jurul valorilor limita pentru temperatura, respectiv umiditate si au rolul de a evita situatia in care temperatura sau umiditatea oscileaza in jurul valorilor limita ceea ce ar genera alerte multiple prin email.

In pagina Arhiva se pot consulta valorile salvate, alegind saptamina corespunzatoare care incepe cu o zi de Luni din lista. Se vor afisa valorile temperaturii si umiditatii, din ora in ora, .
iar acest raport poate fi tiparit in fisier PDF din browser.

Modulul ELF-UTMON trimite automat un email, in fiecare zi de Luni, la ora 10:30AM cu raportul datelor achizitionate in saptamina anterioara.

 

 

  • Interfata WEB - monitorizare
  • Interfata Web - Grafic Temperatura
  • Histerezis alarma temperatura
  • Interfata Web - Arhiva date

  • Interfata si Senzor de Temperatura WiFi
  • Configurator ELF-WIFIAZ

Modulul ELF-WIFIAZ este o interfata care retrimite in reteaua WiFi datele primite prin cablul serial de la inregistratorul de temperatura si umiditate AZ88395.

Pentru a putea folosi inregistratorul AZ88395, se seteaza modul de inregistrare in interfata TRLOG astfel : Start Mode: “On Line”

Pentru configurarea interfetei ELF-WIFIAZ folosim Aplicatia Android “Configurator WiFi ELF v.1.0” si Aplicatia Windows “ElfWifiWF.exe”.