Monitorizare temperatura de la distanta cu senzori WIFI

Sistem Monitorizare Temperatura de la distanta cu senzori WIFI

Monitorizare temperatura de la distanta, prin Ethernet, cu 24 senzori de temperatura WIFI

Monitorizare temperatura de la distanta, prin Ethernet, cu 24 senzori de temperatura WIFI

Sistemul de Monitorizare Temperatura de la Distanta ELF-LOGNET WIFI are ca element principal un modul Ethernet cu WEB Server integrat ELF-UTMON24WIFI, conectat prin cablu UTP la reteaua locala.

ELF-UTMON24WIFI (vezi descriere aici) comunica cu maxim 24 interfete WiFi de tip ELF-WIFIAZ si citeste la interval de 12 minute valorile de temperatura de la senzorii AZ88195. Valorile de temperatura citite se salveaza la 12 minute in memoria FLASH care nu se sterge nici la deconectarea alimentarii. Memoria pastreaza date pentru ultimele 4 luni. La inceperea unei luni noi se sterge luna cea mai veche din memorie. Memoria poate fi tiparita in raport folosind interfata WEB si alegand saptamana dorita.

Vedeti aici descrierea senzorilor de temperatura WIFI folositi.

Pentru o solutie cu salvare in Cloud, vedeti acest sistem de monitorizare temperatura si umiditate.

Modulul se conecteaza la reteaua Ethernet 10/100MBs prin cablu si se alimenteaza cu 12V.
ELF-UTMON24WIFI include un ceas de timp real care se actualizeaza automat, la pornire, prin intermediul unui server de timp prin SNTP. La pierderea alimentarii, ceasul se mentine prin sursa interna de rezerva pentru o durata de maxim 5 zile.

ELF-UTMON24WIFI trimite Alerte Email atat la depasirea pragurilor prestabilite pentru temperatura cat si la revenirea valorilor in intervalul permis.

Se trimite email si cu ocazia urmatoarelor evenimente:
- la pornire,
- in cazul in care se pierde conexiunea cu Internetul,
- in cazul in care nu se poate stabili conexiunea cu interfata WiFi ELF-WIFIAZ,
- in cazul in care s-a pierdut conexiunea intre logger AZ88195 si interfata WiFi ELF-WIFIAZ si loggerul are bateria descarcata.

Functia email este implementata pentru conexiune PLAIN TEXT cu parola fara encriptare. Nu sunt suportate conexiunile encriptate SSL. Se trimite mail pe portul 25.
Exemple de servere de email care accepta conditia de mai sus sunt: smtp2go.com, rdslink.ro

Mai multe detalii despre senzorii folositi gasiti aici.

 

 

Interfata WEB a ELF-UTMON24WIFI are o functie dubla:
- permite configurarea parametrilor de functionare pentru dispozitiv
- afiseaza o pagina de monitorizare temperatura si afiseaza valorile primite de la 24 senzori de temperatura, si situatia erorilor de comunicatie, respectiv alarme .

Pentru a obtine informatia asupra evolutiei temperaturii, pot fi consultate tab-urile "Grafic 1-4" pana la "Grafic 21-24" care afiseaza valorile primite de la 4 senzori, in ultimele 10 ore, inregistrate la un interval de 12 minute.

In pagina Limite Alarma se introduc valorile limita maxima si minima pentru monitorizare temperatura.
Parametrul HisterezisTemp reprezinta valoarea de garda in jurul valorilor limita pentru temperatura, si are rolul de a evita situatia in care temperatura oscileaza in jurul valorilor limita ceea ce ar genera alerte multiple prin email.

In pagina Arhiva se pot consulta valorile salvate, alegand saptamana corespunzatoare care incepe cu o zi de Luni din lista. Se vor afisa valorile temperaturii, din ora in ora,
iar acest raport poate fi tiparit in fisier PDF din browser.

Modulul ELF-UTMON24WIFI trimite automat un email, in fiecare zi de Luni, la ora 10:30AM cu raportul datelor achizitionate in saptamina anterioara.

 

 

  • Monitorizare temperatura la 24 senzori WIFI
  • Interfata Web - Grafic Temperatura
  • Histerezis alarma temperatura

  • Interfata si Senzor de Temperatura WiFi
  • Configurator ELF-WIFIAZ

Modulul ELF-WIFIAZ este o interfata care retrimite in reteaua WiFi datele primite prin cablul serial de la inregistratorul de temperatura AZ88195.

Pentru a putea folosi inregistratorul AZ88195, se seteaza modul de inregistrare in interfata TRLOG astfel : Start Mode: “On Line”.

Pentru configurarea interfetei ELF-WIFIAZ folosim Aplicatia Android “Configurator WiFi ELF v.1.0” si Aplicatia Windows “ElfWifiWF.exe”.