Monitorizare Consum Curent

Monitorizare Consum Curent

Sistem Monitorizare Consum Curent

Sistem Monitorizare Consum Curent

Descriere generala Sistem Monitorizare Consum Curent

Sistemul Monitorizare Consum Curent ELF-ENGMON realizeaza supravegherea curentilor de pornire si de functionare, de la un numar de maxim 12 consumatori electrici aflati in locatii diferite, folosind reteaua Ethernet. In plus, monitorizeaza si 4 contacte ON/OFF si poate comanda 4 relee.

Configuratia sistemului, ca numar de senzori, sau de intrari si de iesiri, se poate modifica in functie de nevoile concrete ale proiectului, fiind un sistem modular, bazat pe platforma programabila TPS (Tibbo Project System).

Senzorii de curent sunt neinvazivi - traductoare de curent fara contact electric, de 100 Amperi. Pe iesirile releu se pot conecta dispozitive de avertizare sonora (buzzer) sau avertizare luminoasa (lampa de avertizare). Daca este nevoie de notificare prin SMS sau apel vocal, sistemul va include un modem GSM.

Datele de la senzorii de curent si de la cele 4 intrari digitale sunt transmise folosind protocolul Modbus TCP. Valorile curente ale curentului, precum si starea intrarilor/releelor pot fi vizualizate prin retea Ethernet, folosind un WEB brower, sau pot fi vizualizate local pe ecranul LCD al sistemului.

Interfata WEB, cu acces protejat prin parola, permite si configurarea parametrilor de lucru ai ELF-ENGMON.

Componente Sistem de Monitorizare Consum Curent

 • Modul TPS (Tibbo Project System) cu display: pentru afisarea locala a valorilor masurate si a evenimentelor declansate; permite interactiunea directa a operatorului uman pentru confirmarea luarii la cunostinta a evenimentelor si oprirea alarmelor

 • Modul TPS (Tibbo Project System) Hub x 2: hub-uri TPS care centralizeaza impreuna 12 senzori de curent, 4 intrari digitale.

 • Senzori de curent neinvazivi - maxim 12 bucati

 • Modem GSM - daca este nevoie de notificare a alarmelor prin SMS sau apel vocal

 • Interfata grafica WEB pentru monitorizare, consultare arhiva si generare rapoarte de la distanta

 

Domenii de utilizare Sistem Monitorizare Consum Curent

- Monitorizarea automata a functionarii corecte a unor consumatori in puncte cheie si de importanta vitala, in depozite, puncte de lucru, puncte de asamblare, consumatori care pot fi pompe de incendiu, ventilatoare de desfumare, etc.

- Situatii in care se doreste o reactie imediata, rapida, la declansarea unei avarii, unei defectiuni sau a unei situatii periculoase care poate fi detectata pe baza consumului crescut de curent peste o anumita limita

- In depozite de materii prime si materiale, in fabrici sau depozite de medicamente, in fabrici sau depozite de imbracaminte, in fabrici sau depozite de materiale textile, in fabrici sau depozite de mobila, fabrici si depozite de materiale de constructii, etc.

 

Caracteristici Modul TPS (Tibbo Project System) Display pentru ELF-ENGMON

Monitorizarea consta in citirea valorilor de curent, evaluarea acestora in raport cu limitele setate si avertizarea si semnalarea situatiilor de alarma.

Modulul TPS Display afiseaza valorile numerice ale curentilor cititi, indicand si vizual, prin culori, daca un anumit consumator este in stare de alarma sau nu.

Afisarea se poate face pe mai multe pagini, navigarea facandu-se din butoanele senzitive (touch button) accesibile pe panoul frontal.

Sunt, de asemenea, indicate permanent si starea conexiunilor cu Hub-urile de senzori, si cu reteaua Ethernet, atat pe display cat si prin aprinderea unor led-uri in diferite combinatii, existente in laterala panoului vizual.

Pe toata durata functionarii sistemului de monitorizare consum curent, se inregistreaza si se pastreaza ultimele 1000 de evenimente de tipul: depasirea limitelor de curent, lipsa conexiunii Ethernet, lipsa raspunsului de la Hub-ul de senzori si confirmarile acestor evenimente. Aceasta arhiva se poate consulta de asemenea local.

La depasirea limitelor, se activeaza alarmele vizuale si apoi cele audio, care raman pornite pana la confirmarea lor de catre un operator, pe interfata locala.

 • Monitorizare Consum Curent Interfata
 • Monitorizare Consum Curent Alarme
 • Monitorizare Consum Curent Ethernet

 • Monitorizare Consum Curent WEB
 • Monitorizare Consum Curent Evenimente
 • Monitorizare Consum Curent Arhiva
 • Monitorizare Consum Curent Setari

Caracteristici Interfata Grafica WEB pentru vizualizare, administrare si generare rapoarte alarme

Se pot vizualiza valorile si starile curente ale tuturor intrarilor si iesirilor.

Sunt marcate cu rosu indicatiile echipamentelor care sunt in stare de alarma fie datorita depasirii limitei de curent, fie prin starea ON de actionare.

Toate setarile necesare functionarii conform specificatiilor a sistemului de monitorizare consum curent se fac din pagina web, si sunt protejate printr-o parola.

Intr-o pagina separata, se poate vedea si descarca arhiva de evenimente inregistrate intr-un anumit interval de timp.

Evenimentele se pot filtra dupa data, sau dupa numele echipamentului sau tipul evenimentului: pornire sistem, alarma pornita, alarma oprita, alarma confirmata, conexiune pornita sau conexiune oprita.

 

Caracteristici Modem GSM pentru semnalare alerte prin SMS sau si apel vocal

In cazul in care importanta semnalarii situatiilor de alarma sau avarie in sistemul supravegheat necesita o informare sau o interventie rapida a operatorului uman, se impune folosirea unui modem GSM pentru a transmite informatia prin SMS sau si apel vocal.

Pentru a folosi modemul, e nevoie de o setare corespunzatoare in interfata Web.

Mesajele contin toate tipurile de evenimente care se inregistreaza:

 • pornire sistem,
 • alarma pornita,
 • alarma oprita,
 • alarma confirmata,
 • conexiune pornita,
 • conexiune oprita.

 

 • Monitorizare Consum Curent Setari
 • Monitorizare Consum Curent SMS

Puteti viziona o scurta prezentare video a sistemului Monitorizare Consum Curent aici:

 

Pentru alte produse si preturi, va rugam sa vizitati magazinul nostru on-line aici:  ELECTRIC FILM MAGAZIN.