Sistem monitorizare temperatura si umiditate cu Touch Panel

Sistem monitorizare temperatura si umiditate cu Touch Panel

Sistem monitorizare temperatura si umiditate cu Touch Panel

Sistem monitorizare temperatura si umiditate cu Touch Panel

Acest Sistem Monitorizare Temperatura si Umiditate prin fir are ca element principal un Touch Panel Kinco, conectat prin cablu UTP la reteaua locala.

Touch Panel-ul Kinco comunica prin protocol Modbus cu maxim 24 interfete intr-o retea RS485, folosind interfete RS485 de tip ELF485AZ. Touch Panel-ul citeste valorile de temperatura si umiditate de la senzorii AZ88395 si le salveaza la 5 minute intr-un stick de memorie USB. Stick-ul de memorie pastreaza datele pina la umplere sau stergere.

Touch Panel-ul se conecteaza la reteaua Ethernet 10/100MBs prin cablu si se alimenteaza cu 24V. Alimentarea de 24V se transmite prin cablul UTP si la interfetele ELF485AZ.

Acest sistem monitorizare temperatura si umiditate beneficiaza de un avantaj important al retelei cablate cu fir si anume faptul ca se asigura alimentarea intregului sistem de monitorizare si permite implementarea cu usurinta a unei solutii de backup pentru caderile de tensiune. Tot un avantaj este si faptul ca senzorii AZ88395 se alimenteaza cu baterie interna cu lithiu care are o durata de viata de pana la 6 luni.

Senzorul  de temperatura si umiditate citeste valori in gama de temperaturi intre -40~85°C si umiditate relativa RH intre 0-100%. Acuratetea este de ±0.6°C pentru temperatura si ±3% pentru umiditate.

Se folosesc senzori care pot avea si functia de inregistrator de temperatua si umiditate cu memorie proprie de 16000 de inregistrari. Aceasta functie permite folosirea lor - independenta de restul sistemului propus - in setup-ul initial pentru maparea termica, eliminind costurile respectivei operatii.
Senzorul poate citi optional si un senzor extern de temperatura ceea ce il face potrivit pentru masurarea pe doua nivele de inaltime a temperaturii.

Touch Panel-ul folosit este proiectat sa reziste in mediu industrial, are consum mic de putere si nu necesita ventilatoare aditionale sau radiatoare. Poate functiona in regim permanent. Are sistem propriu de operare dedicat strict operatiilor specifice care ruleaza din memorie. Astfel se elimina necesitatea unui computer cu hard disk care este prin definitie un dispozitiv mecanic aflat in miscare, cu uzura si restrictiile specifice.

Vedeti aici modelul de Touch folosit.

 

 

Modelul HMI MT4434TE de la Kinco permite conectarea de la distanta prin VNC pentru monitorizare temperatura si umiditate si pentru a verifica istoricul evenimentelor generate.

Pentru accesul de la distanta, ecranul Setari include activarea vizualizarii si a controlului cu parole specifice fiecarei operatii.
Ecranul SETARI permite ajustarea pragurilor de maxim si minim pentru temperatura si umiditate si semnalizarea depasirii acestora prin alarme care se afiseaza pe ecranul principal circular si se arhiveaza in log de alarme care poate fi accesat remote. Este posibila si conectarea prin FTP la unitatea de stocare a datelor pentru descarcarea fisierelor cu istorice si a arhivei de date.

Sistemul include si optiune pentru trimiterea alarmelor prin email prin intermediul unui Server de Alerte Email care dispune si de interfata WEB pentru vizualizare si control.

VNC - ecran HMI monitorizare de la distanta

VNC - ecran HMI monitorizare de la distanta

Ecran setari HMI monitorizare de la distanta

Ecran setari HMI monitorizare de la distanta

HMI - Ecran raport temperatura

HMI - Ecran raport temperatura

Raport monitorizare temperatura

Raport monitorizare temperatura

 

 

Acest sistem monitorizare temperatura si umiditate este conform cu cerintele FDA 21 CFR Part 11.

Pentru a respecta aceste reguli, generarea rapoartelor de inregistrari de temperatura si umiditate se face in format imagine, direct de pe ecranul Touch Panel.

Dupa ce se selecteaza data de inceput, sistemul genereaza automat rapoarte pentru urmatoarele 7 zile cu valorile inregistrate din ora in ora. Rapoartele se genereaza prin retea direct pe server.

Este posibila, de asemenea, tiparirea rapoartelor cu ajutorul unei imprimante de retea.